top of page

La Gimcana de les Llengües

Actualizado: 17 jun 2020

Objectius

  • Conèixer particularitats d’altres llengües.

  • Fomentar l’interès i el respecte cap altres llengües i cultures.

Diversos Centres de Normalització Lingüística han organitzat La Gimcana de les Llengües. Un concurs municipal o comarcal estructurat en diverses categories:


A1: grups classe de primer i segon de primària

A2: grups classe de tercer i quart de primària

A3: grups classe de cinquè i sisè de primària

B1: grups classe de primer i segon d’ESO / grups de nivell 1 de GES de les escoles d’adults

B2: grups classe de tercer i quart d’ESO / grups de nivell 2 de GES de les escoles d’adults

C: grups de batxillerat /grups de cicles formatius / grups no escolars (majors de 18 anys) / grups del programa de Voluntariat per la Llengua / grups de nivell intermedi, suficiència i superior del CPNL.

D: participació individual (per a majors de 18 anys) / voluntaris i aprenents del programa de Voluntariat per la Llengua a títol individual.

E: grups de nivell bàsic i elemental del CPNL / grups de nivell instrumental de les escoles d’adults


Un dia a la setmana es proposa una pregunta per a cada categoria. Els participants tenen una setmana per respondre a la pregunta. La puntuació és diferent cada setmana, per tal que, en cas de fallar alguna pregunta, encara es tingui l’opció de guanyar el premi. Cada organitzador decideix la durada de la gimcana i hi ha un/a guanyador/a per a cada categoria. 


Aquest concurs es podria realitzar a les escoles, seguint les mateixes categories i celebrant l’entrega de premis al final de la gimcana. Les preguntes podrien estar relacionades amb la diversitat lingüística i cultural de l’escola.


L’any 2019 se celebra l’XI Gimcana de les llengües organitzada pel Centre de Normalització Lingüística d’Osona i el Servei Comarcal de Català del Ripollès del Consorci per a la Normalització Lingüística: https://blogs.cpnl.cat/gimcanaosona/bases-i-normativa/


Gimcana de les llengües organitzada pel Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre: 

Butlleta de preguntes corresponent a la setmana del 30 d’abril al 9 de maig de 2008 de la Segona Gimcana de les Llengües de Tortosa:






bottom of page