top of page

Trencar els contes

Actualizado: 16 jun 2020

Objectius

  •  Descobrir les nostres percepcions dels conflictes.

  • Afavorir el diàleg i les resolucions de conflictes.

A partir d’un conte conegut i clàssic per tot l’alumnat: ja sigui Els tres porquets, la Blancaneus, La Caputxeta Vermella…, es realitzen una sèrie de preguntes.

Qui és el personatge bo del conte? I el dolent? Hi ha aquesta divisió en altres àmbits de la vostra vida? Com veuríem el conte si féssim un intercanvi en personatges? Penseu que podria passar? Creieu que algunes persones li tenen por: als llops, als pallassos, als castells, a la nit en general… pels contes? Què passaria si creem un conte fora d’aquestes etiquetes? Seríeu capaços/es d’explicar el conte des del punt de vista del que diem personatge dolent (antagonista) Quin llenguatge utilitzem per descriure segons quins personatges? Els adjectius que donem als personatges, són els mateixos si el personatge és d’un gènere o d’un altre? 

Pensem ara en un conte on aparegui una persona que té una altra cultura. Quins adjectius se li atorguen en el conte / història? Això ho fiem també a la vida real? De quina manera tractem a les persones que tenen al





Experieència desenvolupada a:



bottom of page